A fejlettség regionális egyenlőtlenségei Kínában - Gyuris, Ferenc (Tér és Társadalom, 2007)
Az 1978-as gazdasági nyitás óta Kína dinamikus fejlődésnek indult, mára a világgazdaság legfontosabb szereplői közé lépett elő. Tanulmányunkban először azt vizsgáljuk, hogyan hatott ez a gyors növekedés a területi egyenlőtlenségek nagyságának, valamint térbeliségének alakulására. Ezt követően felvázoljuk, milyen fejlődési kilátásokkal rendelkeznek Kína tartományai, miben nyilvánul meg a Iconvergenciaklubosodás, valamint mindezek alapján milyen jövőbeli változások ígérkeznek az ország fejlettségi térszerkezetében.