A szakmaközi együttműködés lehetőségei a szolnoki kistérségben egy családon belüli erőszak kutatás tükrében - Jász, Krisztina; Szarvák, Tibor (Tér és Társadalom, 2007)
A családon belüli erőszak obun negatív társadalmi jelenség, amebr élénken foglalkozt4a a közvéleményt, fokozott hírértékkel bír a médiában, vitákat generál a politika, a jogalkotás és a közvélemény szintén egyaránt A kutatási program egyes elemeinek végrehajtása érzékelhetően erősítette a rendőrkapitányság szakemberei és a szociális munkások közötti együttműködést, javította az intézmények közötti kommunikációt. Kialakultak azok a személyes kapcsolatok amelyek elengedhetetlenek a gyors és összehangolt közös cselekvéshez.