Záhony szerepe az Európa és Ázsia közti vasúti áruszállításban - Imre, Gabriella (Tér és Társadalom, 2010)
A tanulmány bemutatja a záhonyi átrakó körzet jelenlegi szerepét a kelet–nyugati irányú vasúti áruszállítási kapcsolatokban. Mivel Záhony stratégiai pozíciójának megértése szélesebb kitekintést igényel, áttekintést nyújtunk az Európa és Ázsia közti főbb közlekedési útvonalakról és bemutatjuk a vasúti áruszállítás jelentőségét az EU–FÁK-térség és EU–Kína közötti kereskedelmi kapcsolatokban.